Siirry sisältöön

 • Aatos Klinikka
 • Aatos Klinikka
  Soita 010 325 4540    Soita    
  • Palvelut ja hinnasto
  • Asiantuntijat
  • Aatoslaiseksi?
  • Koulutukset
  • UKK
  • Blogi
  • Yhteys
  • SV/EN

  BLOGI

  Aatos täyttää 10 vuotta!

  17. maaliskuuta 2023

  Lotta Weckström-Lehto

  Mikä on Aatoksen ydinidea, miksi Aatos on olemassa? Tätä minulta kysellään aika ajoin. Vastaaminen on ollut vaikeaa. Miten kuvaisin jotain niin arvokasta kuin Aatos, pilaamatta sitä, pelkistämättä sitä bisneslatteuksiin?

  Juhlavuoden kunniaksi Aatosta voi kuitenkin asettua jäsentämään ja ehkä ymmärtämäänkin, kuten meillä ammattilaisina on tapana.

  Hyvä porukka, jopa Aatos -perhe?

  Tietokoneeltani löytyy tiedosto nimeltään ”privaattitoiveet”. Se pitää sisällään Aatoksen perustajien aivoriihihenkistä pohdiskelua 10 vuoden takaa siitä, mitä tulevalta omalta yritykseltä olemme toivoneet. Mainintoja saavat mm. moniammatillisuus, hyvä työporukka, sujuva asiakaspalvelu ja mahdollisuus tehdä psykoterapiatyötä. Tuleepa mainituksi myös, että firma saisi mielellään kustantaa pikkujoulut!

  Kymmenen vuotta myöhemmin Aatokseen uusiksi vastaanottajiksi hakeutuvat ammattilaiset puhuvat edelleen samoista toiveista: työrauha ja itsenäisyys mutta toisaalta myös kahvipöytäporukka ja moniammatillinen tiimi, mahdollisuus kehittyä ja viettää aikaakin yhdessä.

  Aatoksen vastaanottajien määrän kasvettua alun viidestä kliinikosta nykyiseen noin kuuteenkymmeneen, on ihmeellistä huomata, miten Aatoksen ydinidea elää omaa elämäänsä vastaanottajiemme mielissä ja tekemisissä. Syntyy uusia ideoita, yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä.

  Matala kynnys, korkea taso

  Yhtä tärkeää kuin vastaanottajien viihtyminen, on tietenkin asiakkaiden kokemus Aatoksesta. Miten voimme olla avuksi niin vauvaperheelle, raivoavan taaperon vanhemmille, nepsy-lapsukaiselle kuin ahdistuneelle nuorelle? Aatos kulkee asiakkaan mukana: työntekijä pysyy samana ja muut ammattilaiset otetaan mukaan sitten kun heitä tarvitaan.

  Aatokseen on pitkin vuosia tultu usein suositusten kautta – naapuri, kaveri tai sukulainen on saanut perheelleen Aatoksesta avun.

  Aatos asettuu toimialalla erikoissairaanhoidon ja perustason välimaastoon. Tarjoamalla erikoissairaanhoidon tasoisia, moniammatillisia tutkimus- ja hoitoprosesseja täydennämme julkista sektoria. Tämä on ollut valintamme Aatoksen syntymästä lähtien.

  Kaksi tärkeintä, eli vastaanottajan viihtyminen ja asiakkaan kokemus, yhdistyvät, kun sekä ammattilainen että asiakas kokevat olevansa oikeassa paikassa.

  Kasvun aikaa

  Siinä missä Aatoksen vastaanottajien ja asiakkaiden mielessä pitäminen on tärkeää, myös Aatos itsenään, yrityksenä ja työpaikkana on paljon meidän perustajien mielessä. Sitä hoidetaan huolella ja sen toimintaa, tulevaisuutta ja kasvua suunnitellaan, jotta sen olemassaololle myös tulevina vuosina on vankka pohja. Aatoksen taustalla on liiketoiminnan ammattilaisia, jotka pitävät siitä huolta. Erityinen arvo on sillä, että liiketoiminta ja kliininen työ kulkevat sujuvasti käsi kädessä.

  Toivo!

  Aatoksen syksyllä järjestettävien synttärijuhlien teema on toivo.

  Lasten ja nuorten mielenterveystyöstä - ja sen puutteesta – saa lukea lähes päivittäin mediasta. Lapset ja nuoret voivat huonosti, koulut ovat levottomia, apua ei ole riittävästi saatavilla.

  Asia ei kuitenkaan ole aivan niin mustavalkoinen. Haluamme Aatoksessa kohdata lapset, nuoret ja perheet toivo mielessämme. Emme väitä voivamme ratkaista kaikkea, mutta voimme ainakin ylläpitää toivon kipinöitä.

  Onnea, 10-vuotias Aatos!

  Lotta Weckström-Lehto, toimitusjohtaja

  Kumpulantie 7 A

  00520 Helsinki

  Katutaso

  3. kerros

  6. kerros

  varaa aika 010 325 4540

  palvelut@aatosklinikka.fi