Siirry sisältöön

 • Aatos Klinikka
 • Aatos Klinikka
  Soita 010 325 4540    Soita    
  • Palvelut ja hinnasto
  • Asiantuntijat
  • Aatoslaiseksi?
  • Koulutukset
  • UKK
  • Blogi
  • Yhteys
  • SV/EN

  Lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkärin arvio ja hoito

  Psykiatrian erikoislääkärit tekevät Aatoksessa arvioita lasten ja nuorten psyykkisestä oireilusta ja sen edellyttämästä tuesta ja hoidosta. Arvio sisältää yleensä 1-4 tapaamista lapsen tai nuoren ja vanhempien kanssa. Sen jälkeen lääkäri voi tarvittaessa kirjoittaa lausuntoja ja lähetteitä sekä aloittaa ja seurata lääkityksiä. Lääkärit voivat ohjata lapsia ja nuoria Aatoksen muiden ammattilaisten vastaanotoille ja toimia moniammatillisen hoidon vastuutyöntekijöinä. Ajat varataan soittamalla palvelupuhelimeen tai lähettämällä yhteydenottolomake. Osa lääkäreiden ajoista on varattavissa nettiajanvarauksesta. Jos et löydä itsellesi sopivaa palvelua, soita palvelupuhelimeen.

  Palvelut

  Lasten- tai nuorisopsykiatrin arvio

  Ensimmäisellä käynnillä lasten- tai nuorisopsykiatrian erikoislääkäri kysyy lapsen tai nuoren ja vanhempien huolenaiheista ja kerää tietoa lapsen aikaisemmasta kehityksestä ja oireilusta, aiemmin tehdyistä tutkimuksista ja hoidosta sekä perheen ja koulunkäynnin/opiskelun tilanteesta.

  Ainakin toisen lapsen vanhemmista on hyvä olla käynnillä mukana kertomassa esitietoja, mutta lasta voidaan osa ajasta tavata myös kahdestaan, jos hän niin haluaa. Jos nuori on jo täysi-ikäinen, ei vanhempien läsnäolo ole tarpeen.

  Usein tarvitaan yksi tai kaksi käyntiä ensikäynnin lisäksi, jotta lapsen tai nuoren tilanteesta saadaan riittävä tieto ja kuva. Sen avulla voidaan tehdä suunnitelma hänen tarvitsemistaan lisätutkimuksista, tuesta ja hoidosta.

  Ensimmäisen käynnin tai arvioiakson jälkeen tuki voi olla toisen Aatoksen ammattilaisen käyntejä ja lääkehoitoa. Tarvittaessa lasten- tai nuorisopsykiatrian erikoislääkäri tekee lähetteen kuntoutukseen tai erikoissairaanhoitoon. Lääkäri voi antaa myös suosituksen koulussa tai esimerkiksi kolmannen sektorin toimipaikassa lapselle annettavasta tuesta.

  Lasten- tai nuorisopsykiatrin etäkonsultaatio

  Tässä 30 minuutin mittaisessa etäkonsultaatiossa lapsen tai nuoren vanhempi voi kysyä erikoislääkäriltä lapsen vointiin tai oireiluun liittyvistä asioista. Konsultaatiossa voidaan miettiä, tarvitseeko lapsi arviota tai hoitoa Aatoksessa tai jossain muussa hoitopaikassa ja mitä muuta tukea hän tarvitsee. Konsultaatioajan voi varata matalalla kynnyksellä Aatoksen palvelunumerosta.

    Jätä yhteydenottopyyntö Varaa aika

  Aatoksen erikoislääkärit

  Kumpulantie 7 A

  00520 Helsinki

  Katutaso

  3. kerros

  6. kerros

  varaa aika 010 325 4540

  palvelut@aatosklinikka.fi