Siirry sisältöön

 • Aatos Klinikka
 • Aatos Klinikka
  Soita 010 325 4540    Soita    
  • Palvelut ja hinnasto
  • Asiantuntijat
  • Aatoslaiseksi?
  • Koulutukset
  • UKK
  • Blogi
  • Yhteys
  • SV/EN

  KOULUTUKSET

  WEBINAARI: VALIKOIVA PUHUMATTOMUUS LAPSILLA JA NUORILLA

  Julkaistu 25. toukokuuta 2023

  Perjantaina 22.9.2023 klo 9-15 Zoom-yhteydellä.


  Kouluttaja: Lastenpsykiatrian erikoislääkäri, kuvataidepsykoterapeutti Mia Sarvanne

  Koulutuksen tarkoituksena on lisätä valmiuksia tunnistaa valikoiva puhumattomuus ja tarjota tietoa siitä, miten lasten, nuorten ja lähiaikuisten kanssa voidaan työskennellä puhumisen helpottamiseksi. Koulutuksessa käydään läpi, mistä puhumattomuusoireessa on nykykäsityksen mukaan kyse ja miten se vaikuttaa lasten- tai nuorisopsykiatrisen arvion tekemiseen, hoidon suunnitteluun ja terapeuttiseen työskentelyyn. Koulutuksessa paneudutaan oirekuvan monimuotoisuuden tunnistamiseen ja nykyisten kansainvälisten hoitosuositusten päälinjauksiin.

  Koulutus on tarkoitettu esimerkiksi psykoterapeuteille sekä perheneuvoloiden ja lasten– ja nuorisopsykiatrian työntekijöille.


  Ohjelma

  Klo 9-11 Mistä valikoivassa puhumattomuudessa on kyse? Eväitä lapsen tai nuoren oirekuvan arvioinnin toteuttamiseen.

  Klo 11-12 Lounastauko

  Klo 12-13:30 Kansainvälinen hoitosuositus ja kuinka työskennellä puhumisen helpottamiseksi.

  Klo 13:30 – 13:45 Kahvitauko

  Klo 13:45 – 15:00 Kuinka työskennellä puhumisen helpottamiseksi jatkuu, keskustelua.


  Hinta: 150 € (sis.alv)


  Ilmoittautuminen 8.9.2023 mennessä alla olevasta linkistä.


  Mia Sarvanne on lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja kuvataidepsykoterapeutti. Hän toimii päätyökseen osastonlääkärinä HUS lastenpsykiatrialla ja vastaa valikoivan puhumattomuuden hoidon kehittämisestä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. ”Nykykäsityksen mukaan lapsi, nuori tai aikuinen, jolla on valikoiva puhumattomuus, ei tee valintaa, vaan ei pysty tietyissä tilanteissa puhumaan. Tämän vuoksi puhun mieluummin tilannekohtaisesta puhumisen vaikeudesta kuin valikoivasta puhumattomuudesta.”

  Mia on vuodesta 2019 alkaen aktiivisesti kouluttanut sekä erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon että opetustoimen työntekijöitä, pyrkien lisäämään tietoisuutta valikoivasta puhumattomuudesta, kansainvälisestä hoitosuosituksesta sekä tutkimusnäyttöön perustuvista hoitomalleista. Mia on myös perustanut yhteisön terveydenhuollon ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneet valikoivan puhumattomuuden hoidosta ja sen kehittämisestä (www.avainaskelmin.fi). Hän on ollut perustamassa Tilannekohtainen puhumisen vaikeus – yhdistys Puheeksi ry:tä (www.puheeksi.fi) sekä toiminut sen hallituksen jäsenenä.

  Ilmoittautuminen

  Tiedustelut

  koulutukset@aatosklinikka.fi

  Kumpulantie 7 A

  00520 Helsinki

  Katutaso

  3. kerros

  6. kerros

  varaa aika 010 325 4540

  palvelut@aatosklinikka.fi