Siirry sisältöön

 • Aatos Klinikka
  • Palvelut ja hinnasto
  • Asiantuntijat
  • Aatoslaiseksi?
  • Koulutukset
  • UKK
  • Blogi
  • Yhteys

  Lasten ja nuorten psykologipalvelut

  Aatoksen psykologit ovat moniosaajia! Psykologin vastaanotolta saat mm. ensiapua huolen herätessä, laajan tutkimuksen lapsen tai nuoren tilanteesta sekä eripituisia hoitoprosesseja. Osa psykologipalveluista on varattavissa nettiajanvarauksen kautta.

  Palvelut

  Kysy psykologilta -puhelu 30 min

  Matalan kynnyksen puhelussa voit jutella psykologin kanssa lapsesi tai nuoresi rajatusta pulmasta: esimerkiksi nukkumisesta, syömisestä, uhmakkuudesta, ruutuajasta, kouluunmenon vaikeudesta. Voit myös pohtia kasvatuskysymyksiä, vanhemmuutta ja sen herättämiä tunteita psykologin kanssa. Saat psykologilta näkökulmaa siihen, onko aihetta olla huolissaan.

  Psykologin ensikäynti

  Psykologin ensikäynnillä (60 min, etänä tai vastaanotolla) kuullaan huolta, joka lapsesta tai nuoresta on. Psykologi haastattelee lasta, nuorta ja vanhempia ja haastattelun pohjalta luodaan yhteinen näkemys kokonaistilanteesta. Psykologi kertoo näkemyksensä jatkosuosituksesta. Joskus vain yksi käynti riittää.

  Psykologintutkimus

  Psykologintutkimus on sarja tapaamisia, joiden aikana psykologi tutustuu lapseen tai nuoreen ja arvioi tämän kehitystä. Tutkimuskäynneillä tehdään erilaisia tehtäviä, jotka voivat olla tietoja ja taitoja mittaavia, kyselyitä tai vapaampia piirros- tai kuvakertomustehtäviä. Käynneillä voidaan myös jutella, leikkiä tai pelata lauta- tai korttipelejä. Ensimmäiselle käynnille lapsi tai nuori tulee usein vanhemman/vanhempien kanssa ja sen jälkeen useimmiten kahdestaan psykologin kanssa.

  Vanhempia mietityttää usein, tulevatko lapsen tai nuoren haasteet käynneillä näkyviin, mutta siitä ei tarvitse huolehtia. Psykologi huomioi vanhemman ja muun ympäristön kertomat haasteet ja yhdistää ne siihen tietoon, jota havainnoi ja kerää käynneillä.

  Tutkimukseen kuuluu usein myös vanhemman haastattelu ja tarvittaessa yhteys päivähoitoon tai kouluun sekä aina yhteenvetokeskustelu tuloksista ja kirjallinen yhteenveto tai lausunto.

  Hoidolliset käynnit

  Aatoksen psykologit toteuttavat hoidollisia käyntiprosesseja, joiden tarkoituksena on tukea lasta tai nuorta jossain rajatussa ongelmassa, esimerkiksi pelon, alakulon tai ahdistuksen äärellä. Käyntijaksot voidaan suunnitella esimerkiksi suoraan psykologin ensikäynniltä, erikoislääkärin vastaanotolta tai psykologintutkimuksen jatkona. Tyypillinen käyntimäärä on 5-20 kertaa. Joskus hoidollisia käyntejä suositellaan psykoterapian tarpeen ja sopivuuden tutkimiseen. Lapsen ja nuoren hoidollisiin käynteihin liitetään aina vanhemman käyntejä joko samalla tai toisella Aatoksen vastaanottajalla.

  Aatoksen psykologit

  Hanne Toivola

  Psykologi, psykoterapeutti

  Virve Virkki

  Psykologi (PsM), perhe- ja paripsykoterapeutti

  "Perhe – yhdessä eteenpäin!"

  Eija Palomäki

  Psykologi, PsL, Kehityksen ja kasvatuksen erikoispsykologi

  Kumpulantie 7 A

  00520 Helsinki

  Katutaso

  3. kerros

  6. kerros

  palvelut@aatosklinikka.fi