Siirry sisältöön

 • Aatos Klinikka
 • Aatos Klinikka
  Soita 010 325 4540    Soita    
  • Palvelut ja hinnasto
  • Asiantuntijat
  • Aatoslaiseksi?
  • Koulutukset
  • UKK
  • Blogi
  • Yhteys
  • SV/EN

  BLOGI

  Näin saat teinin viihtymään mökillä: uhkailu, kiristys ja lahjonta

  8. kesäkuuta 2023

  Annukka Larimo

  Heinäkuu ja pitkään odotettu kesäloma häämöttävät jo muutaman kalenterinaukeaman päässä. Pian on aika pakata kimpsut ja kampsut katumaasturiin ja suunnata kohti perheen kesänviettopaikkaa. Mutta miten saada öisin kukkuvat ja päivisin nukkuvat ja vain ja ainoastaan kavereiden kanssa viihtyvät nuoret innostumaan suunnitelmasta?

  1 Uhkailu

  Uhkailua voisi tässä tapauksessa olla perheen napakka linjaus kesäloman yhteisestä osuudesta. Perheessä voidaan päättää, että lomasta 2 viikkoa ollaan yhdessä. Yhdessä voidaan olla mökillä, matkoilla tai sopivasti molemmissa.

  2 Lahjonta

  Lapsille voi luvata mieluisaa ruokaa joko yhdessä valmistettuna tai suoraan pöytään tarjottuna. Jotkut nuoret pitävät ruuanlaitoista ja heille voi tarjoutua ostamaan mitä vaan aineksia he toivovat. Nuorten kanssa voi sopia jostain mukavan, heidän toivomansa asian toteutumisesta mökkeilyn päätteeksi.

  3 Raha

  Nuorilla on monenlaisia rahantarpeita ja he saattavat innostua kantamaan halkoja liiteriin tai leikkaamaan nurmikkoa, jos palkasta ja muista työehdoista sovitaan. Toisaalta mökin työt ovat kuin kotitöitä, joiden suhteen kaikkien on tärkeä kantaa kortensa kekoon. Ehkä tänä kesänä mökillä on joku erityisen kiinnostava projekti, joka on myös nuoren itsensä intresseissä?

  4 Päivitä hiekkalaatikko hiekkamonttuun

  Nuorta kiinnostava mökkiprojekti voi olla vierasaitan yläkerran muuttaminen peliluolaksi. Tai sulkapallokentän rakentaminen. Mökin varustelu on ehkä unohtunut päivittää lasten kasvaessa. Hiekkalaatikosta voi tehdä hyötypuutarhan. Nuorisolle voi hankkia crossimopon ja viedä heidät hiekkakuopalle päristelemään. SUP-laudoista ja kajakeista nauttivat kaikki ja frisbeegolfrata on helppo perustaa minne vaan.

  5 Tuo kaupunki mökille

  Kaverit ovat kaupungissa se suurin vetonaula. Mökille voi järjestää perheen nuorelle ja tämän kavereille tai seurustelukumppanille omaa rauhaa telttaan tontin laidalle.

  6 Kiristys

  Viimeinen keino on pilata kaupunkikoti. Meluisa katto- tai julkisivuremontti sabotoi päivällä nukkuvan nuorison elämän täysin. Kodin voi vuokrata pois vuokrauspalvelun kautta tai sinne voi majoittaa oikein aamuvirkun ja seurankipeän sukulaisen loman ajaksi.

  Rentouttavaa lomaa!

  SEURAAVA

  EDELLINEN

  Kumpulantie 7 A

  00520 Helsinki

  Katutaso

  3. kerros

  6. kerros

  varaa aika 010 325 4540

  palvelut@aatosklinikka.fi